Michel Sogny módszer Budapesten

Hírek, koncertek

Michel Sogny

Az alapítvány

Galéria

Zongora tanítás Michel Sogny módszerrel

Sajtó

SOS Talents Alapítvány

története Budapesten

2007-től 2010-ig

 

Michel Sogny, zongoraművész, tanár és zeneszerző hozta létre az SOS Talents Alapítványt.

 

A francia-magyar származású művész ma Svájcban él, és életét kizárólag alapítványának szenteli olyan fiatal zongoristákat (8 – 14 éves korú gyermekeket) felkutatva, akikben látja a még fejlődőképes tehetséget. A fiatal kedvezményezettek képzési ösztöndíjban részesülnek, így Michel Sogny mellett, az általa kifejlesztett módszerrel tökéletesíthetik zenei tudásukat.

 

Az Alapítvány magára vállalja a kiegészítő képzéshez tartozó költségeket Geneve-ben és Arzier-ban.

 

A tanulók mesterkurzusokon meghívottként szerepelhetnek Svájcban és Európában. Lehetőségük van továbbá arra, hogy az alapítvány javára rendszeresen rendezett koncerteken bemutatkozhassanak és igy könnyebben hozzászokjanak a színpadhoz és a közönség jelenlétéhez.

 

Az Alapitvány CD felvételeket készít és ad el, így is segítve a tanítványokat karrierjük kezdetén.

 

Az SOS Talents Alapítvány fő támogatója a kezdettől fogva Monsieur et Madame Serge Dassault, valamint egyéni adományok segítik munkáját.

 

2007 augusztusától magyar növendéke is van az Alapitványnak Szokolay Ádám Zsolt 11 éves zongorista személyében, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem különleges tehetségek osztályának növendéke. A 2007. december 13-án, Párizsban rendezett SOS Talents gálaesten bemutatkozott Európa TV nézőinek, akik a koncertet a Mezzo csatorna közvetitésében 37 országban láthatták.

 

            Vida Mónika Ruth, Szokolay Ádám Zsolt                                                         

 

2008. májusától új magyar növendékünk Vida Mónika Ruth a budapesti II. kerületi Járdányi Pál Zeneiskola 6. osztályos (12 éves) tanulója.

 

Mindketten részt vettek az Országos Szolfézs és Népdalénekesi versenyen 2008. május 9-11 között, melyen Ádám első, Mónika pedig második díjat szerzett.

 

A 2008. június 16-20 között rendezett "Nemzetközi Chopin + ..." Zongoraverseny (Budapest) első kategóriájában, a 10-12 éves korcsoportban az alábbi díjakat nyerték:

 

Szokolay Ádám Zsolt

2010-ben

 

Zlatko Grgosevic Nemzetközi Zongoraverseny kiemelt I. díj

Zsüri különdija a Bécsi klasszikus mű legszebb előadásáért, amelyet Joó Imola zongoraművésznő ajánlott föl

2009-ben

I. díj, valamint

a zsűri lengyel elnökének különdíja a Chopin művek előadásáért és

különdíj a Schubert mű előadásáért

 

Vida Mónika Ruth

2010-ben

2010. március 5-15 között -  Nova Sad
Isidor Bajic Nemzetközi Zongora Emlékverseny
A kategória 1. helyezés,
A/B kategória fődíj,
a Chopin mű előadásáért különdíj.
 
2010. április 16-17
IX. Országos Orgonaverseny   - Salgótarján, I.helyezés

2009-ben

II. díj, valamint

különdíj a Bartók mű előadásáért

 

 

Az SOS Talents Alapítvány első budapesti koncertje 2008. július 19-én, szombaton 11 órakor volt a Régi Zeneakadémián (Budapest, VI. kerület, Vörösmarty u. 35.), Alexandra Masaleva orosz és Szokolay Ádám magyar növendék Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Prokofjev, Bartók, Farkas Ferenc és Michel Sogny műveket adott elő nagy sikerrel.

 

Vida Mónika Ruth 2008 decemberében az országos Bartók Béla Zeneiskolai Zongoraversenyen korcsoportjában kiemelt nívódíjat nyert, valamint megkapta a verseny egyetlen fődíját is, egy Wendl és Lung pianínót a hozzátartozó zongoraszékkel.

 

Szokolay Ádám Zsolt 2008 december 11-én a z SOS Talents Alapítvány párizsi hangversenyén Sogny és Chopin műveivel szerepelt, melyet a Mezzo Tv 39 országba sugárzott egyenes adásban.

 

Az SOS Talents Alapítvány második budapesti koncertje 2009. február 28-án, szombaton 11 órakor volt a Régi Zeneakadémián (Budapest, VI. kerület, Vörösmarty u. 35.), Vida Mónika Ruth és Szokolay Ádám magyar növendékek Mozart, Mendelssohn, Bartók, Debussy és Michel Sogny műveket játszottak.

 

2009. március 15-én Vilniuszban az SOS Talents Alapítvány következő gála estjén

Szokolay Ádám Zsolt is fellép. A koncertet a Mezzo Tv egyenesben adja.

 

Új növendékünk 2009 májusától Dénes Mónika, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola 3.osztályos növendéke.

Tanára Szokolay Edina tanárnő.

Első fellépése az Alapítvány hangversenyén 2009 február 28-án volt, majd június 20-án a Múzeumok Éjszakáján szerepelt és játszott a Liszt Múzeum üvegzongoráján is.

 

Az SOS Talent Alapítvány harmadik magyarországi növendéke, Dénes Mónika a 2009. decemberében rendezett Országos Ferenczy György Zongoraversenyen második helyezést ért el. Innen is gratulálunk az ifjú tehetségnek!

 

Dénes Mónika

 

 

 

©2019 Szentpéteri Gabriella
szega54@gmail.com
Telefon: +36 30 2644922